EGE Computers - СЪХРАНЕНИЕ НА ДАННИ
Menu1 Menu2 Menu3 Menu4  
 
 
 
NAS РЕШЕНИЯ ЗА ДОМА И МАЛКИЯ ОФИС

Свържете. Защитете. Споделете.
                                              Home and Small Office Storage

     
    Вашите фото и видео библиотеки започват да достигат своя максимум, а Вие продължавате да добавяте нова информация?

Препоръчително е да направите резервно копие на тези файлове - на външен твърд диск или други медии.

Загубата на данни е неконтролируем процес и може да се случи по всяко време!

Вашата най-добра защита е редовното архивиране!

     
Защитете вашите скъпи семейни спомени като направите резервно копие до едно централизирано устройство до което ще имате достъп от всички компютри и мобилни устройства във вашата мрежа.

Защитата на вашите данни е от решаващо значение за дългосрочния успех на вашия бизнес, защото възстановяването на изгубени данни може да отнеме стотици часове и струва скъпо.

Централизирането на данни в мрежово устройство за съхранение (NAS) предоставя висока сигурност и едновременен достъп до данните за всички потребители в мрежата.

Network-attached storage (NAS)

   
 
 
 
    Мрежовите устройства за съхранение на данни обикновено се използват за архивиране на информация. Вместо да купувате външни твърди дискове за всяко едно устройство във вашия дом или офис, с покупката на един NAS си осигурявате едно централно място за съхранение и архивиране на информацията от всичките ви устройства в мрежата.

Добавянето на мрежово устройство за съхранение на данни към вашата домашна или офис мрежа позволява на всички устройства в мрежата едновременно да имат достъп и да използват този ресурс за съхранение на данни.

NAS са идеалното решение за споделяне на файлове, музика, снимки и документи.

 
 
Какво е RAID?

RAID или Redundand Array of Inexpensive Disks представлява множествен масив от твърди дискове.

Главната идея при създаването на RAID масив е възможността да се свържат няколко твърди диска в масив, който да бъде по-бърз и по-голям като капацитет от един стандартен HDD.

Предимствата от използването на RAID са няколко - увеличаване на производителността, по-голяма сигурност за данните, както и възможност за постигане на двете.

Има три ключови концепции за RAID: огледална, при която данните се копират на един или повече дискове; раиране, разпределяне на данните върху повече от 1 диск; и корекция на грешките, където се използват съкратени данни за решаване на проблемите с откриване и вероятно фиксиране (известно като толеранс на отказа). При различните RAID нива се използват един или повече от тези способи, в зависимост от изискванията към системата.

  Най-често използваните варианти RAID:

RAID 0 - комбиниране на два или повече диска с цел постигане на по-висока скорост спрямо единичен твърд диск. При свързването на две устройства всяко едно от тях получава по половин част от информацията (файловете), като така времето за достъп намалява, скоростта при четене практически може да се удвои, а скоростта на запис се увеличава драстично спрямо единичен диск.

RAID 1 - това е най-лесноосъществимият масив с цел сигурност на данните. При него се комбинират два или повече диска. Тук информацията се записва изцяло на всяко едно от устройствата и така практически получавате едно или повече копия на данните. В случай на повреда на един от носителите другите продължават работата си.

RAID 0+1 - комбинация от предходните два вида RAID масиви, като за изпълнението на 0+1 ще ви трябват поне четири диска. Реално RAID 0+1 образува масив от RAID 1 на масив от RAID 0 и можете да бъдете спокойни, че данните ви са подсигурени, а производителността е налице.

 
 
    Лесно управление.

Този вид сторидж решения идват с всичко необходимо за централизиране на файловете в дома и офиса. След като бъдат инсталирани, започват да управляват дисковете и състоянието на мрежата, като Ви позволяват да се съсредоточите върху истински важните за Вас неща.

     
Двойна защита на данните с архивиране тип RAID 1.

Използвайте режима за защита на данни (известен също като огледален режим или RAID 1) за да осигурите безопасно място за всичките си файлове. При този режим на работа половината от капацитета на сториджа се използва за съхраняване на вашите данни, а другата половина се използва като второ копие. В случай, че единия диск се повреди, данните ви ще останат защитени, защото те са копирани на втория твърд диск.

   
     
    Система за отдалечен достъп.

Съхранявайте данните и файловете си на сториджа и ги разглеждайте през интернет от различни устройства. Получавате достъпност до любимите си файлове у дома или навън с вашия компютър, смартфон и таблет.

Тази функция подобрява ефективността и продуктивността на Вашия бизнес, като дава възможност за достъп по всяко време и навсякъде до информация за вашия бизнес. Вашите служители и доверени партньори имат сигурен достъп до фирмените дела, без да се налага инсталирането на сложно VPN решение.

     
Споделяне на съдържание.

Отдалечен достъп до съдържанието на сториджа от всяка точка на света с интернет връзка.

Споделяне на информацията между компютри и други медийни устройства като игрови конзоли, дигитални фоторамки за снимки или мрежови телевизори.

   
    Автоматично архивиране и възстановяване.

Софтуерът спестява времето и дисковото пространството чрез извършване на пълен архив на първо време и след това на автоматично архивиране само на файловете, които са се променили от предишното архивиране. В случай на проблем с информацията на компютъра Ви, сторидж системата автоматично намира вашите архивирани файлове и ги възстановява към предишното им състояние, готови за работа от компютъра.

     
Лесна поддръжка.

Добавянето или смяната на един от предварително инсталираните дискове е толкова лесно, колкото смяната на крушка. Просто отворете вратичката за достъп до отделенията, поставете или извадете диск и сте готови. Сторидж сървъра мигрира автоматично към съответното ниво на RAID и автоматично разширява капацитета си за съхранение на информация.

   
 
 
Днес потребителите съхраняват все повече критични данни, което изисква по-често архивиране, за да се предотврати катастрофална загуба при срив в хард диска, от вируси и малуер, нестабилни софтуерни изтегляния, човешки грешки или физически бедствия.

Без подходящо резервно копие на вашите данни, бизнесът Ви, вашият цифров живот и семейни спомени стават много уязвими!

Вашият семейния албум е безценен!

Вашият бизнес е поминък!

Вашият цифров живот се нуждае от копие!

Ето защо ние от EGE Computers предлагаме подходящите решения на този важен проблем.

Съхранение на данните и инфомацията Ви!

  Защо трябва да архивираме файловете си?

Имаме тонове важна информация на компютрите си.

Компютрите се чупят, лаптопите могат да се откраднат, а вирусите изтриват информация.

Когато твърдия диск се счупи се чупят и данните ви с него.

Аварии, както и изтриване на файлове по погршка, може да се случат винаги.

Когато вашите данни се счупят Вие ги губите завинаги.

Колкото по-дълго чакате, толкова повече ще загубите.

Наистина, просто не забравяйте да направите архив!

И то на правилното устройство - от EGE Computers.com

 
 
  IT продукти
Сървъри
Дискови масиви
Компютърни системи
Лаптопи
Таблет PC
Геймърски компютри
Компютърни компоненти
Периферия
Принтери и скенери
Мрежово оборудване
GPS устройства
Аксесоари
  Софтуер

Системи за сигурност
Системи за видео наблюдение и контрол
Системи за сигурност
Телефонни централи
Структурни кабелни системи
Озвучаване
Пожароизвестителна техника

  Начало
За нас
Продукти
Услуги
Сервиз
За фирми
Контакти
Онлайн магазин
EGE Computers
networks_btn1   networks_btn2   networks_btn3   networks_btn4   networks_btn5
sales@egegroup.eu
office@egegroup.eu
EGE Group EGE Shop Build EGE POS EGE Computers EGE Toner
EGE Storage Външни преносими твърди дискове NAS решения за дома и малкия офис NAS и SAN решения за бизнеса