EGE Computers - СЪХРАНЕНИЕ НА ДАННИ
Menu1 Menu2 Menu3 Menu4  
 
 
 
NAS И SAN РЕШЕНИЯ ЗА БИЗНЕСА

Съхранение на данни за малки и средни фирми
                                          Small Business Storage

     
    Защитата на вашите данни е от решаващо значение за дългосрочния успех на вашия бизнес, защото възстановяването на изгубени данни може да отнеме стотици часове, струва скъпо и не винаги оправдава очакванията.

EGE Computers Ви предлагат цялостни решения за защита на данните и помощ за запазване на вашия бизнес при загуба на данни!

Иновативни решения, разработени според изключително важните фактори за управление съхранението на данни: опростяване на инфраструктурата, управление на жизнения цикъл на информацията и бизнес приемственост.

     
Решенията за съхранение на данни от EGE Computers Ви дават възможност за намаляване на риска чрез подсигуряване с копие на критични данни срещу загуба и повреди в твърдите дискове на служителите.

ЕФЕКТИВНОСТ И НАДЕЖДНОСТ
ГЪВКАВОСТ
ЛЕСНА ПОДДРЪЖКА
ЗАЩИТА НА ДАННИТЕ
В ПОЛЗА НА БИЗНЕСА

EGE Computers.com

 
     
    Без подходящо резервно копие на Вашите данни, бизнесът Ви става много уязвим. Загубата на данни може да бъде вследствие на кражба, пожар, наводнение, вируси, токови удари или техническа неизправност. Ето защо ние предлагаме подходящо решение на този важен проблем. Съхранение на данните и инфомацията Ви.

Защо трябва да архивираме?

Колкото по-дълго чакате, толкова повече ще загубите!

Архивирайте всички важни файлове!

 
 
В полза на бизнеса.

Много от малките и средни фирми нямат специализиран ИТ персонал, който да управлява сложната среда за съхранение на данни. Когато системите за съхранение са трудни за инсталиране и поддържа, когато трябва да се управляват на местно ниво, много фирми правят компромис с наемато на добри и вискополатени кадри, разчитайки на своя персонал за съхранението на информация. В повечето случаи това съхранение е непоследователно и неправилно, оставяйки критични данни уязвими към катастрофална загуба. Ето защо е нужно ефективно решение за съхранение, специално за нуждите на малкия и среден бизнес, способно да осигури комбинация от надеждност, гъвкавост и лекота на използване, заедно с отлична производителност и солидна защита.

NAS устройствата предлагат на малките и средни фирми всичко това.

NAS устройствата осигуряват ефективно и гъвкаво съхранение на информация, която е достъпна независимо от типа мрежа. В допълнение, възможността за дистанционно управление на NAS устройствата позволява мониторинг на цялата среда за съхранение от едно централно място, дори и в случаите когато няколко NAS устройства се намират в географски разпръснати офиси.

NAS сървърите предлагат лекотата на употреба и гъвкавостта от които се нуждае вашият бизнес, като същевременно осигуряват и изключителна защита на данните.

  Ползите от Network Attached Storage.

Малки и средни фирми могат да се възползват значително от NAS решенията, ето как:

Network Attached Storage (NAS) са вид устройство за съхранение на данни, което може да свържете към служебна мрежа. Вие избирате колко твърди дискове да поставите в него и какъв да бъде обема за съхранение на информация. Така в мрежата си имате достъп до един масив, който може да достигне няколко десетки TBytes.

Предимствата на тези устройтва са в това, че са малки и не заемат място, не консумират излишно количество ток, лесно се конфигурират и използват, като по всяко време можете сами да увеличите мястото за съхранение без да се налага да разнасяте устройството до близкия сервиз за да ви сложат допълнителен хард диск.

Нещо повече, този тип решения са изключително лесни за инсталиране, конфигуриране и администриране - дори и за потребители със сравнително малко познания. Това прави NAS решенията идеален избор малкия и среден бизнес.

В допълнение, възможността за дистанционно управление на NAS устройството позволява мониторинг на цялата среда за съхранение от едно централно място, дори и в случаите когато няколко NAS устройства се намират в географски разпръснати офиси.

 
 
    Ефективност и надеждност.

За разлика от стандартните сторидж сървъри, които използват широка гама от скъп хардуер и софтуер, за да изпълняват много различни задачи, NAS решенията се състоят от опростена операционна система, специализирани хардуерни компоненти и софтуер, специално проектирани за ефективната работата на системата.

NAS устройствата имат редица предимства пред DAS (Direct Attached Storage) - споделянето и управлението на файлове е по-бързо, системата изисква по-малко процесорни ресурси, a ако поддържа вграден RAID и клъстеринг нивото на достъпност на данните може да се покачи. Въпреки това, работата на NAS зависи силно от скоростта и трафика в мрежата, както и от големината на RAM паметта в устройството.

     
Гъвкавост.

NAS сървърите може да се използват от множество клиенти и устройства през вашата мрежа, дори и тези, които се намират в географски разпръснати офиси. NAS устройствата предлагат споделен ресурс за всички потребители в мрежата.

Този вид устройства се управляват и конфигурират през мрежата, често посредством връзка към мрежовият им адрес в браузър. По този начин NAS ползват собствени системни ресурси и управлението на файловете става много по-бързо.

Сторидж компютрите за съхранение на данни може да се комбинират със SAN (Storage area network) предлагайки протоколите на двете сторидж устройства от една система.

   
     
    Лесна поддръжка.

Повечето NAS сървъри се инсталират и конфигурират сравнително бързо и лесно, без необходимостта от специализирани познания. Тъй като NAS могат да работят в хетерогенна среда, не е необходимо да конфигурирате сториджа за работа с избран сървър. Вместо това, просто свържете NAS към мрежата, задайте IP адрес, направете няколко бързи настройки и сториджа е готов за съхранение. За допълнително удобство, повечето NAS устройства използват специализирани софтуерни инструменти, които да направят процеса по свързване възможно най-лесен.

Този вид решения идват с всичко необходимо за централизиране на файловете на вашия бизнес. След като ги инсталирате, интелигентно управляват дисковете и състоянието на мрежата, намаляват времето за поддръжка, така че да можете да се съсредоточите върху бизнеса си.

     
Освен това можете да наблюдавате и управлявате съхраняването на информация от централно място с интуитивни уеб-базирани приложения. Можете лесно да видите всеки NAS сървър в мрежата, да проверите състоянието на дискове и да проследите файловия трансфер от и към всяка точка в мрежата.

Добавяне или смяна на един от предварително инсталираните дискове е толкова лесно, колкото смяната на крушка. Просто отворете вратичката за достъп до отделенията, поставете или извадете диск и сте готови. Сторидж сървъра мигрира автоматично към съответното ниво на RAID и автоматично разширява капацитета си за съхранение на информация.

   
    Автоматично архивиране и възстановяване.

Софтуерът спестява времето и дисковото пространството чрез извършване на пълен архив на първо време и след това на автоматично архивиране само на файловете, които са се променили от предишното архивиране. В случай на проблем с информацията на компютъра Ви, сторидж системата автоматично намира вашите архивирани файлове и ги възстановява към предишното им състояние, готови за работа от компютъра.

     
Система за отдалечен достъп.

Подобрява ефективността и продуктивността на Вашия бизнес, като дава възможност за достъп по всяко време и навсякъде до информация за вашия бизнес. Вашите служители и доверени партньори имат сигурен достъп до фирмените дела, без да се налага инсталирането на сложно VPN решение.

   
 
     
  IBM SystemStorage продукти и решения

Иновативни решения, разработени според изключително важните фактори за управление съхранението на данните: опростяване на инфраструктурата, управление на жизнения цикъл на информацията и бизнес приемственост.

Дискови системи за съхранение
Високопроизводителните IBM System Storage дискови системи са сред най-надеждните, скалируеми и оперативно съвместими в бизнеса. Високата им достъпност и поддръжката на множество платформи и на няколко операционни системи спомагат за прилагането на IBM стратегията за On Demand бизнес.

Лентови системи за съхранение
Лентовите сторидж системи играят основна роля в приемствеността и жизнения цикъл на информацията при управленските дейности. За надеждно и изчерпателно съхранение на информацията, се използва пълното портфолио на IBM - лентови устройства, аутолоудъри и библиотеки.

IBM System Storage SAN комутатори
Невидими за повечето потребители, компонентите на IBM SAN инфраструктурата са предназначени да улеснят свързването към мащабируеми и надеждни системи за съхранение в различни видове организации. Мрежовият IBM SAN играе ключова роля за опростяване на инфраструктурата, чрез обединяване на сторидж ресурсите, подобряване на използваемостта на съществуващите активи и обменянето и достъпа на информация.

IBM Network Attached Storage (NAS)
IBM NAS дава унифицирана и гъвкава архитектура за съхранение на данни, като едновременно отговаря на разнообразните изисквания за SAN и NAS, първични и вторични сториджи, осигурявайки им високи нива на наличност.

   
 
SAN - Storage area network

SAN е архитектура за свързване на отдалечени устройства за съхранение на данни със сървър, така че операционната система да ги разпознава като локални. SAN технологията е подходяща предимно в големи организации.

SAN обединява SCSI и DAS устройства чрез високо-скоростна мрежа, която може да трансферира голям обем данни. Операционните им системи подържат собствени файлови системи, които не се споделят от логическите устройства в мрежата (LUNs).

За разлика от NAS устройствата, които работят с файл-базирани протоколи като NFS и SMB/CIFS, SAN работят с протоколи от ниско ниво. Въпреки разликите между двете архитектури, вече е възможно те да се комбинират в т.нар. SAN-NAS хибрид.

  Ползите от Storage area network

Сред предимствата на SAN са по-лесното управление и администриране и по-голямата гъвкавост, тъй като физическото разположение на съхраняващите устройства е без значение. Друго предимство е възможността за стартиране на сървърите директно от SAN, което позволява бърза и лесна подмяна на дефектни сървъри (SAN се преконфигурира така, че да използва LUN устройствата на в мрежата на отказалата машина).

Повечето SAN архитектури подържат по-ефективни процеси на възстановяване при загуба, тъй като обхващат отдалечени вторични сторидж масиви. Това позволява репликация на данните от специализирани SAN устройства, софтуер на сървъра или контролери за дискови масиви.

SANs ползват Fiber Channel мрежи - инфраструктура, изградена специално за сторидж комуникации, тъй като предоставя по-бърз и надежден достъп в сравнение с протоколите от високо ниво, ползвани при NAS.

 
 
Възлови данни, възлово архивиране.

Вероятно знаете, че е важно редовно да архивирате своите данни. Повечето потребители не могат да осъзнаят колко е силен ефекта от загуба на данни.

Загубата на данни може да бъде пагубна за вашия бизнес!

Статистиката показва, че някъде между 60% и 93% от фирмите изгубили важна информация фалират в рамките на до една година след загубата на информация. Ето защо архивирането на данни, заедно с RAID масив и план за възстановяване след срив, трябва да бъде част от политиката на всяка фирма.

Имате ли резервно копие на вашия бизнес?

Имате ли RAID масив?

Имате ли план за възстановяване на бизнеса след срив и загуба на информация?

Обърнете се към Нас - EGE Computers.com

  Всеки ден на твърдите дискове се трупат грешки, независимо от тяхната марка и натовареност на ползване. Ако разчитате изцяло на твърдия диск във вашия компютър, без да сте направили резервно копие (бекъп - backup) възможността да изгубите всичко е много голяма.

Загубата на данни означава загуба на бизнес!

Ако вашите служебни файлове са архивирани на външен носител и се случи нещо с някой от компютрите в офиса, можете да сте спокойни, защото имате копие.

Не чакайте!

Спасете бизнеса си!

Възползвайте се от специалните предложения на EGE Computers сега!

Архивирайте!

 
 
  IT продукти
Сървъри
Дискови масиви
Компютърни системи
Лаптопи
Таблет PC
Геймърски компютри
Компютърни компоненти
Периферия
Принтери и скенери
Мрежово оборудване
GPS устройства
Аксесоари
  Софтуер

Системи за сигурност
Системи за видео наблюдение и контрол
Системи за сигурност
Телефонни централи
Структурни кабелни системи
Озвучаване
Пожароизвестителна техника

  Начало
За нас
Продукти
Услуги
Сервиз
За фирми
Контакти
Онлайн магазин
EGE Computers
networks_btn1   networks_btn2   networks_btn3   networks_btn4   networks_btn5
sales@egegroup.eu
office@egegroup.eu
EGE Group EGE Shop Build EGE POS EGE Computers EGE Toner
EGE Storage Външни преносими твърди дискове NAS решения за дома и малкия офис NAS и SAN решения за бизнеса